Έξυπνη διασύνδεση POS – Άλλαξε το παλιό ERP σου σήμερα! Δώρο το 2ο έτος συνδρομής με την αγορά του 1ου!

quick biz logo

Ενισχύσεις €350 εκατ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

SHARE:
QB Enisxisi

Το υπουργείο Οικονομικών προδημοσίευσε τις δράσεις που αφορούν την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 190 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό 160 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Συγκεκριμένα, η δράση απευθύνεται σε νεοσύστατες και υπό ίδρυση μικρές, μεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Νεοσύστατες θεωρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν για λιγότερο από 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξής τους μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

 

Οι κωδικοί αριθμοί δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα είναι επιλέξιμοι θα καθοριστούν στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης.

 

Όσον αφορά την οικονομική πλευρά, ο προϋπολογισμός για κάθε επενδυτικό σχέδιο μπορεί να φτάσει έως τα 200.000 ευρώ, με τον συνολικό προϋπολογισμό κάθε επενδυτικού σχεδίου να μην υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ.

 

Επιπλέον, η επιχορήγηση θα ανέρχεται στο 45% των υποβαλλόμενων δαπανών. Επιπλέον, εάν η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένες, πυρόπληκτες, ή πλημμυροπαθείς περιοχές, το ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να αυξηθεί κατά 10%. Επίσης, με την επίτευξη του στόχου της απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ (Ενεργού Μέλους της Επιχείρησης) τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, η ενίσχυση αυξάνεται κατά 5%.

 

Η διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου είναι αυστηρά 24 μήνες, χωρίς παράταση. Η ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται ως η ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και κάλεσε τους νέους που έχουν επιχειρηματικές ιδέες να εξετάσουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των επενδύσεών τους. Με το ποσοστό ενίσχυσης να φτάνει έως και 50% της παραγωγικής επένδυσης, αυτές οι δράσεις αναμένεται να υποστηρίξουν την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και να προσφέρουν έναν ακόμη μοχλό για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά άρθρα

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαθέτουν πλέον πολλές δυνατότητες για να αναπτύξουν τον πελατοκεντρικό τους τρόπο λειτουργίας και να αυξήσουν την προβολή τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις λειτουργούν και αλλάζουν το ποδόσφαιρο της εργασίας. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ισχυρισμός πως "το απόθεμα είναι η πηγή όλων των κακών" είναι κυρίως αναφορικός στη διαχείριση αποθεμάτων σε μια επιχείρηση, και σίγουρα μπορεί να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα
Όλα τα άρθρα

Εγγραφή στο Newsletter

Please select all the ways you would like to hear from Entersoft:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Πατώντας εγγραφή

 συμφωνείτε με τους ορους χρήσης