Έξυπνη διασύνδεση POS – Άλλαξε το παλιό ERP σου σήμερα! Δώρο το 2ο έτος συνδρομής με την αγορά του 1ου!

quick biz logo

Λένε πως το απόθεμα είναι η πηγή όλων των κακών. Αληθεύει;

SHARE:
QB Apothema

Ο ισχυρισμός πως "το απόθεμα είναι η πηγή όλων των κακών" είναι κυρίως αναφορικός στη διαχείριση αποθεμάτων σε μια επιχείρηση, και σίγουρα μπορεί να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα αποθέματα είναι σημαντικά για τις επιχειρήσεις, ειδικά για αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου ή της παραγωγής. Είναι τα αγαθά ή τα προϊόντα που κρατούνται σε αποθήκες για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών. Ωστόσο, η διαχείρισή τους παίζει κρίσιμο ρόλο.

 

Η υπερβολική αποθήκευση μπορεί να αυξήσει το κόστος αποθήκευσης και να δεσμεύσει πολύτιμο κεφάλαιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλού. Επιπλέον, τα αποθέματα υπόκεινται στον κίνδυνο να χάνονται λόγω επιδημιών, φθοράς, κλοπής, ή ξεπερασμένης αξίας. Εάν μια επιχείρηση δεν διαχειρίζεται σωστά τα αποθέματά της, μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

 

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη αποθεμάτων μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες πωλήσεων και σε απογοητευμένους πελάτες. Η ανικανότητα να καλυφθούν οι ανάγκες των πελατών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φήμη της επιχείρησης και την πιστοποίηση των πελατών.

 

Κατά συνέπεια, η επιτυχία μιας επιχείρησης συνδέεται στενά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα αποθέματα της. Η ισορροπημένη διαχείριση απαιτεί την παρακολούθηση των αποθεμάτων, την πρόβλεψη των αναγκών και την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους αποθήκευσης. Στην τελική ανάλυση, λοιπόν, το ρητό μπορεί να αληθεύει, ανάλογα με το πώς μια επιχείρηση αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται τα αποθέματά της.

Σχετικά άρθρα

Το υπουργείο Οικονομικών προδημοσίευσε τις δράσεις που αφορούν την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Διαβάστε Περισσότερα

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις λειτουργούν και αλλάζουν το ποδόσφαιρο της εργασίας. 

Διαβάστε Περισσότερα

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαθέτουν πλέον πολλές δυνατότητες για να αναπτύξουν τον πελατοκεντρικό τους τρόπο λειτουργίας και να αυξήσουν την προβολή τους.

Διαβάστε Περισσότερα
Όλα τα άρθρα

Εγγραφή στο Newsletter

Please select all the ways you would like to hear from Entersoft:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Πατώντας εγγραφή

 συμφωνείτε με τους ορους χρήσης